Kimagasló védelem a hibrid autók motorjai számára

Napjainkban ugrásszerűen megnőtt a népszerűsége a hibrid hajtású autóknak. Ez mind az új-, mind pedig a használtautó piacon érzékelhető. Azonban a csábítóan alacsony fogyasztás mellett fontos, hogy a hibrid autók megfelelő karbantartásáról is gondoskodjunk. A hosszútávon is megbízható működés egyik fontos követelménye az időben elvégzett olajcsere. Ezen felül a kiváló minőségű és a gyártói előírásoknak maradéktalanul megfelelő kenőanyag is elengedhetetlen.

A hibrid autók motorja különösen nagy terhelésnek van kitéve a városi használatkor. A hibrid meghajtás előnye, hogy alacsony sebességnél és álló helyzetben szinte minden esetben csak az elektromos hajtás üzemel. Épp ezért a belsőégésű motor nagyobbrészt hidegen, az üzemi hőmérséklete alatt dolgozik, ráadásul rövid ideig, ez pedig különösen nagy terhelést jelent.

Az elsőszámú védelmet a kifejezetten a hibrid autók számára kifejlesztett motorolajok jelentik. A sok hidegüzemben való járatás és az állandó leállítási-újraindítási ciklusok több szennyeződést eredményeznek a motorban. A szennyeződések és a kicsapódó víz az olajjal keveredve jelentősen megnehezíti a kopás elleni védelmet. A Castrol Magnatec Hybrid motorolajokban megtalálható szabadalmaztatott Dualock technológia megoldást jelent erre a problémára.

A Dualock egyedülálló molekulái mágnesként tapadnak meg a motor kopásnak leginkább kitett részein. Az egyes molekulák egymással összekapcsolódva egy extra erős védőréteget alkotnak a felületeken. Ez 50%-kal hatékonyabb védelmet jelent a motor beindítása és újraindítása közben fellépő kopások ellen. Mindezeken túl a Castrol Magnatec Hybrid motorolajok mindegyike megfelel a Castrol legújabb, hibridteljesítményre vonatkozó szabályának, a HYSPEC-nek. A Castrol Magnatec Hybrid motorolajok különböző viszkozitással és kiszereléssel azonnal, raktárról megvásárolhatók a Bárdi Autó hazai kirendeltségein és webáruházban egyaránt.