Würtemberg szűrő és kenőanyag család: tökéletes összhangban az autóval

Egy jármű élettartamát és megbízhatóságát alapvetően befolyásolja a motorban használt kenőanyagok és szűrők minősége. Ugyanilyen fontos ezek rendszeres, időszakos cseréje, hiszen az elhasználódott motorolaj és az eltömődött szűrő már rövid távon is károsítja a motor számos alkatrészét. A Würtemberg ezekre a kihívásokra egyszerre kínál megoldást, hiszen a márka kínálatában az egymással tökéletes összhangban lévő szűrők és kenőanyagok egyaránt megtalálhatók.

Forrás: Würtemberg

Az olajszűrők szerepe különösen fontos a motor működése szempontjából. Kiemelkedő teljesítményre van szükség a csereperiódus teljes ideje alatt, ezzel is megőrizve járművünk működőképességét. Minden Würtemberg olajszűrőben egy nagy mechanikai stabilitással rendelkező szűrőbetét található. Ez maximális hatékonysággal távolít el a motorolajból minden káros, lebegő szennyeződést, illetve fémtörmeléket.

Forrás: Würtemberg

Fontos feladat hárul a levegőszűrőre is, hiszen a motorba beáramló levegő tisztasága nagyban hozzájárul az erőforrás megbízható működéséhez. A Würtemberg légszűrők olyan speciális, nagy szűrési hatékonysággal bíró, mikroszálas anyagból készülnek, mely a levegőmolekulák számára könnyen átjárható. Ezek mellett méretpontos kialakításukkal tökéletesen illeszkednek a gyárilag kialakított helyre, így biztosítva a maximális teljesítményt.

Forrás: Würtemberg

A belsőégésű motorok harmadik védelmi vonala az üzemanyagszűrő, melyek szintén megtalálhatók a Würtembergnél. Az üzemanyagszűrő feladata, hogy csakis tiszta, szennyeződésektől mentes üzemanyag jusson el a motorba. Ennek érdekében kiszűri a rozsdát, port, vizet és bármilyen más idegen anyagot. Legyen szó átmenő vagy cserélhető betétes, esetleg felcsavarható szűrőről, a Würtemberg üzemanyagszűrők kiemelkedően ellenálló anyagból készülnek.

Forrás: Würtemberg

A motor és az erőátvitel egy egységként felel a járművünk mozgatásáért, így utóbbinál is alapvető elvárás a stabil, megbízható működés. Az automata sebességváltók esetén a kenést, hűtést, a nyomatékátvitelt és a munkahengerek működtetését is a hajtómű olaj végzi. A precíz és hibamentes működésben tehát kiemelt szerepe van az olaj tisztaságának. Ezt pedig csakis magas minőségű automata váltó olajszűrő és olaj használatával tudjuk biztosítani. A Würtemberg ATF szűrőkészletek tartalmazzák a szervizeléskor cserélendő olajteknő és egyéb tömítéseket is.

Forrás: Würtemberg

Menet közben az utastérben ülők is védelemre szorulnak az egészségre káros hatások ellen. A Würtemberg pollenszűrők hatékonyan védik a légkondicionáló rendszert és megtisztítják az utastér levegőjét is. Már a hagyományos pollenszűrők is képesek kiszűrni a 10 mikronnál nagyobb szállóport és koromrészecskéket, illetve a növényi polleneket. Az úgynevezett aktívszenes szűrőtípus speciális bevonattal ellátott, szivacsos szerkezetű textúrája megköti a kellemetlen szagokat és a veszélyes gázokat, például az ózont. A legkiválóbb tulajdonságokkal az antibakteriális Würtemberg szűrők rendelkeznek. Az eddigieken felül a poratkák, baktériumok és penészgombok sem jutnak át rajta, illetve már 2,5 mikronos szemcsemérettől hatékony védelmet nyújt.

Forrás: Würtemberg

Egy belsőégésű motor kenés nélkül gyakorlatilag azonnal tönkremenne, ezért a motorolaj szerepe minden egyes pillanatban létfontosságú az erőforrás számára. A Würtemberg kenőanyagok tökéletes párost alkotnak a Würtemberg szűrőkkel, hiszen ugyanolyan kiváló minőséget képviselnek. A gyártás Európa egyik legnagyobb olajfinomítójában, a legmodernebb technológiával és prémium alapolajból történik. Speciális, W1 Technik adalékának köszönhetően a Würtemberg Pro kenőanyagok a legmagasabb elvárosoknak és előírásoknak is megfelelnek.

Forrás: Würtemberg

A Würtemberg szűrőcsalád és a Würtemberg, illetve Würtemberg Pro kenőanyagok teljes kínálata megvásárolható a kizárólagos hazai forgalmazó, a Bárdi Autó kirendeltségein és webshopján a www.bardiauto.hu-n.