Szocialista mentőautótól az elektromos versenyautóig: jön az ATF!

Már csak néhány hét és itt az Autotech Future 2019. Az előző cikkünkben bemutattunk klasszikus gépcsodákat és modern sportautókat, most pedig érdekes motorok, kamionok és egyetemisták által épített önvezető autók kerülnek sorra:

Enduro motorok

Nemcsak a két, de a négykerekű járművekből is szép darabszám képviselteti majd magát az Autotech Future-ön. Mindez többek között a Magyar Enduro Szövetségnek is köszönhető. A Magyar Motorsport Szövetség második legnagyobb szakágaként off-road versenymotorokat, hazai és nemzetközi enduro-versenyzők által használt motorkerékpárokat illetve gyermekmotorokat is elhoznak a standjukra.

firtosvari.JPG

Abban, hogy a kiállításon igazán színes legyen a felhozatal, többek között a CL4 Offroad motoros Iskola, a Sherco Hungary és a Gas Gas Hungary által használt, illetve fejlesztett motorkerékpárok érdekességeit ismerheted meg.

Formula kamion

Ahogy mondani szokták, minden sikeres férfi mögött áll egy nő: ha ezt lefordítjuk a versenysportra, akkor minden sikeres versenyző mögött egy hatalmas, high-tech kamion is helyet foglal. Ezek a járművek elengedhetetlenek a csapat életében, hiszen feladatkörtől függően a versenyautók, az alkatrészek, vagy épp a stáb szállításában vesznek részt.

2018_slovakiaring-teszt004.jpg

Az Autotech Future-ön most élőben is megcsodálhatsz egy ilyen járművet, hiszen a Gender Racing Team a csapat versenyautói mellett magát a kamiont is behozza a rendezvény helyszínére.

Nysa Mentőautó

Ha már éltél az 1980-as években, szerencsés esetben csak láttad, kevésbé rózsás helyzetben utaztál is a Nysa mentőautók egyikével. De ha nem éltél még akkor, a Szomszédok sorozatból biztosan ismerős a jellegzetes mentőautó. Bár a Mágen-wagennek elsősorban a fehér Trabantot szokták hívni, a Szomszédok sorozat rajongóinak legalább ennyire ismerős a Nysa mentőautó, amelyben a doktort oly sokat láthattuk az első néhány évben.

16836518_1910081352611979_275341807037793071_o.jpg

Nos, az ATF-en élőben is megnézhetsz egy ilyen különlegességet, hiszen az előző írásban már említett Wartburg 1000 mellett egy ilyen, legyen csodaautó is helyet foglal majd a Hungexpo A pavilonjában.

BME Formula Racing Team

Hallottál már a BME Formula Racing Team-ről? Érdemes alaposabban rájuk keresni a neten, hiszen a Műszaki Egyetem tanulói elektromos valamint önvezető autókat terveznek és építenek, amivel a Formula Student versenysorozatban méretik meg magukat.

2018dv.jpg

Napjainkban egyértelműen területük legjobbjai között tartják számon a BME Formula Racing Team-et, ezért is nagy dolog, hogy a csapat személyesen is megmutat egy, általa tervezett és összerakott autót az Autotech Future látogatóinak.

Renault T kamion

Az egyik legnépszerűbb modelljét is elhozza a Renault Trucks: ott lesz az 520 lóerős 12,8 literes motorral hajtott T sorozatú Renault kamion, amelyből a hosszított, High Sleeper Cab verziót nézheted meg.

renault-trucks-t-long-haul-comfort-2b.jpg

Ez, a hosszított fülkéjű, magasított tetővel és sík padlóval készülő  óriás mindent tud, amire ma egy fuvarozóvállalat és egy kamionsofőr vágyhat, így amellett, hogy elődjénél alacsonyabb fogyasztású, még tágasabb fülkét kapott és olyan extrákkal is felszerelhető, mint például az adaptív sebességszabályozó, az automatikus vészfékrendszer vagy épp a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer.

A rendezvény honlapja: https://autotechfuture.hu/hu/