Kimagasló teljesítmény az autódban: Dayco Poly-V szíjak

110 év meglehetősen hosszú időnek számít, a Dayco mögött pedig pontosan ennyi tapasztalat van a szíjhajtások területén. A hosszbordás szíj számtalan részegységet meghajt egy járműben, ilyen például a klímakompresszor, a szervoszivattyú, a generátor, a vízpumpa stb. Ez egy meglehetősen összetett rendszer, amely komoly terhelést kénytelen elviselni minden egyes motorfordulat során. A szíjhajtás alapvető fontosságú az autónk működőképességét tekintve, attól függetlenül, hogy benzines, dízel vagy hibrid hajtásról beszélünk.

A hosszbordás szíjat gyártó cégek folyamatosan kutatják a különböző alapanyagokat és gyártási technológiákat. A Dayco ezen kutatások alapján alkotta meg a Poly-V termékcsaládját, amely tökéletesen illeszkedik a modern autók előírásaihoz és elvárásaihoz egyaránt. Ezek az ékszíjak kiemelten kopásállók, megbízhatók, csendes működésűek és hosszú élettartamúak, mely tulajdonságok a speciális alapanyaguknak köszönhető.

A Dayco Poly-V szíjak mindegyikének jellemzője a flexibilitás, így kis méretű vezetőtárcsákhoz is jól használhatók. Számtalan méretválasztékban készülnek, ezáltal szinte az összes piacon lévő autómodellhez elérhetők. Továbbá széles működési hőmérséklet tartományuknak köszönhetően hosszabb élettartammal bírnak. A Poly-V EPDM típusú szíjak öt különböző kivitelben készülnek az eltérő igénybevételekhez igazítva.

Általános felhasználásra a standard Poly-V szíjakat kínálja a Dayco. A fehér bevonatú változatok jellemzője a csökkentett zaj és vibráció. A magas hőtűrés és a nagyobb tapadás teszi különösen ellenállóvá a nagy igénybevételű szíj típusokat. A bordázott hátfalú, úgynevezett DPK szíjak mindkét oldalon képesek erőátvitelre. Bizonyos motoroknál feszítőgörgő nélküli hajtást használnak, melyekhez a nyújtható szíjak az ideálisak.

A feszítőgörgők nélküli, fixtengelyes segédhajtások esetében a cserénél nem kell az elhasználódott feszítőgörgő cseréjével bajlódni. Az elasztikus szíj felhelyezése a megfelelő célszerszámmal könnyedén elvégezhető, nincs szükség külső feszítésre. Ezeket a célszerszámokat a Bárdi Autó garázsfelszerelési termékei között könnyen megtalálhatjuk. A Dayco Poly-V szíjak rendkívül széles választékát pedig polcról, azonnal elérhetően megvásárolhatjuk a Bárdi Autó webshopjában vagy bármely magyarországi kirendeltségén.