Ilyen volt Magyarország legnagyobb nemzetközi gépjárműtechnológiai rendezvénye, az AutoTech Future!

Május 24-én és 25-én immár ötödik alkalommal került megrendezésre az AutoTech Future Expo & Show, Magyarország vezető nemzetközi gépjárműtechnológiai eseménye. Az eseményen bemutatták a legújabb autóipari technológiákat és trendeket, valamint nagyszabású autókiállítás és extrém show műsorok várták a látogatókat.

Az idei évben a rendezvényre látogatók száma meghaladta a 16 ezer főt, ezzel is bizonyítva, hogy évről évre egyre nagyobb érdeklődés övezi az eseményt. Az AutoTech Future Expo & Show ezzel egyértelműen az egyik legátfogóbb, a gépjárműipart és annak jövőjét bemutató kiállításává vált. Itt lehetőség nyílt az érdeklődőknek találkozni Magyarország és a világ legjobb autós szakembereivel. „Ez egy nagyszerű rendezvény, ezt minden évben megtapasztaltam, amikor ezen a rendezvényen részt vettünk, rengeteg érdeklődő van. Mindig kiemelkedik a Bárdi Autónak a szervezési készsége és kapacitása, tehát azt mondhatom, hogy mindig minden tökéletesen megy.” – nyilatkozta Szabó Gyula, a Castrol képviseletében. A látogatók nem csak megtekinthették, de ki is próbálhatták, és meg is vásárolhatták a legújabb eszközöket, méghozzá hatalmas helyszíni kedvezményekkel.

A kiállítás első napja kifejezetten a szakmai látogatóknak volt dedikálva, ahol bemutatták a legfrissebb autóipari technológiákat, új alkatrészfejlesztéseket, innovatív garázsipari berendezéseket és szerszámokat. A rendezvényen idén már több mint 100 nemzetközi kiállító mutatta be legújabb termékeit és szolgáltatásait, köztük olyan világszínvonalú gyártók, mint a Brembo, a Febi, a Mann-Filter, a TotalEnergies és a Würtemberg. A kiállítás mellett két előadótérben, két napon át tartottak színvonalas előadásokat az autóipar vezető szakértői többek között a járműdiagnosztikai fejlesztési trendekről, valamint a legújabb hibrid és elektromos autózáshoz kapcsolódó technológiákról.

Egész napos szakmai előadások várták mindazokat, akik szerették volna megismerni a járműipar legújabb technológiáit és jövőbeni fejlesztéseit. „Minden évben azt gondoljuk, hogy nem lehet a rendezvényt felülmúlni és az idei év ismét bebizonyította, hogy egy sokkal sikeresebb kiállítást sikerült megszervezni, mint az előző évben. Ami nagyon tetszik, hogy a Bárdi cégcsoport figyelmet fordít arra, hogy vidéki ügyfelek is buszok által eljussanak a rendezvényre. Ezáltal lehetőségünk nyílik bemutatni nekik a legújabb újdonságainkat mind a termék vonalon, mind a szolgáltatásokban és diagnosztikai megoldásokban.” – mondta el véleményét Béryné Károlyi Marianna, a Bosch képviseletében.

Idén a szakértők két új standon is megismerkedhettek a legújabb garázsipari és diagnosztikai fejlesztésekkel. A Bárdi Autó Garázsipari standján élőben megtekinthetőek voltak a legmodernebb új gázos klímatöltő berendezések, a manuális és teljesen automata automataváltó olajcserélő berendezések és a 3D kamerás futóműállítók is. A gumis gépek, a légkompresszorok, az alkatrészmosó és homokszóró berendezések mellett számos járműjavító célszerszámmal, illetve akkumulátoros és hálózatos kisgépek széles kínálatával várták a látogatókat.

Az idei évben újdonságként mutatkoztak be a hibrid/elektromos járműjavításhoz használható eszközök is, mint a szigetelt szerszámokkal megtöltött szerszámoskocsi, a szigetelt védőfelszerelések, az akkupakk töltő-kiegyenlítő-kezelő készülékek és a diagnosztikájukhoz szükséges diagnosztikai kábelek. A Diagnosztikai standon öt féle diagnosztikai műszer volt összehasonlítható egymással, és az érdeklődők a szakemberektől részletes tájékoztatót kaphattak a legújabb Security Gateway-el védett elektromos rendszerek vizsgálatához szükséges készülékekről és szoftver előfizetésekről. A vezérlőegység diagnosztikai műszerek mellett kiállították az ADAS vezetéstámogató rendszer kalibrációjához szükséges berendezéseket, valamint a TPMS abroncsnyomás felügyelő rendszer kerékszenzor kódoló készülékek is megtalálhatóak voltak.

A második nap már a nagyközönség számára is látogatható volt, így az érdeklődők személyesen is megismerkedhettek az autóipar legújabb trendjeivel és részt vehettek az izgalmas és díjtalan szórakoztató programokon. Az A pavilonban nem csak a legújabb elektromos és hibrid autók, hanem klasszikus oldtimerek, igazi szuper sportautók és számos családi autó is bemutatásra került. A Renault például egyedi vásári áron és finanszírozással kínálta az autóit az AutoTech Future látogatóinak! De nem csak autó-, hanem motorkerékpár-kereskedők is nagyszámban vettek részt a kiállításon. Olyan neves márkák is képviseltették magukat a kiállítók között, mint az MV Augusta vagy az Aprilia. Emellett a látogatók találkozhattak Csomós Mixi EB ezüstérmes rally versenyzővel és csapatával, megtekinthették a szexi autómosó showműsorokat, rúdtánc bemutatókat és a cheerleader lányok produkcióit is.

Az AutoTech Future rendezvény izgalmas játékokkal és lenyűgöző nyereményekkel is készült a látogatók számára. A nagy népszerűségnek örvendő Autószerelők Olimpiája idén is visszatért, ahol a résztvevők ügyességi játéksorozaton mérték össze tudásukat. Azok, akik sikeresen teljesítették a kihívásokat, értékes nyereményekkel gazdagodtak. Ez a program kiváló lehetőséget nyújtott minden korosztály számára, hogy játékos formában ismerkedjenek meg az autószerelés fortélyaival. Emellett belépőjeggyel részt lehetett venni a napi kétszeri tombolasorsoláson is, ahol több mint 10 millió forint értékű nyeremények találtak gazdára.

Az AutoTech Future kültéri arénájában naponta többször is sor került élő drift bemutatókra, látványos Stunt és Kaszkadőr Show-ra, Monster Truck Show-ra és motoros Halálgömb produkcióra. A családos látogatók számára is egésznapos szórakozást kínáltak az AutoTech Future olyan ingyenes, autós témájú gyermek- és ifjúsági programjai, mint például az autós ugrálóvárak, az arcfestés, a Lego és Duplo standok, a gokart pályák vagy a versenyautó és repülőgép szimulátorok. Az idei év egyik várhatóan nagy sikerű újdonsága az Aston Martin és a Lenovo közös standja volt, ahol egy VR szemüveg segítségével a kiterjesztett valóságba léphettek be a kiállítás látogatói. A rendezvény mindkét napját Tolvai Reni élő koncertje zárta.