Az autódnak is szüksége van szoknyára!

Egy használt autónál nemcsak a műszaki, hanem az esztétikai állapot is fontos szempont a végső döntésünknél. Az utastér látványa nem elhanyagolható téma, ezen belül is a sebességváltó kinézete, ami szinte rögtön szemet szúr. Bár sokan nem gondolnak rá, alapvetően ez is egy kopó alkatrész, az idő előrehaladtával bizony megjelennek rajta az elhasználtság jelei. Karcos, kopott, kifényesedett lesz a váltógomb, a váltószoknya pedig idővel foszlik, szétreped vagy elszakad.

Mindez jelentősen rontja autónk utasterének látványát, mivel folyamatosan a sofőr és utasai szeme előtt van. Van erre megoldás? Természetesen igen, ugyanis a váltógomb és a váltószoknya kicserélhető, ezzel pedig sokat tehetünk a kellemesebb utazásért. Nem csak a szemünknek lesz kellemesebb az összhatás, hanem sofőrként sokkal kényelmesebb és biztonságosabb egy jó állapotú váltót használni.

A váltógomb minden sebességváltásnál fontos szerepet kap, hiszen ennek segítségével mozgatjuk a váltókart. Az ergonomikus fogáson túl, szintén fontos, hogy ne forogjon el a váltórúdon, ez ugyanis balesetveszélyes szituációhoz is vezethet. A váltógombok borítása lehet műanyag, bőr vagy műbőr, sőt akár fém is. Tetején sokszor szerepel a fokozatkiosztási séma, de találunk olyat is, ahol ez hiányzik.

Fontos szerepe van a váltószoknyának is, amely védi a váltókulisszát a szennyeződésektől és a nedvességtől. Autótól függően ezt kerettel együtt szükséges cserélni, de más rögzítési megoldással is találkozhatunk. Itt is számos anyagú szoknya létezik, így gumiból, illetve bőrből és műbőrből is készülhet. Ezt még megfejelik a többféle színnel, illetve varrással is. A gomb és a szoknya esetén is lényeges szempont, hogy az autónk utasterének színvilágához illeszkedjen. Épp ezért érdemes alaposan átgondolni, hogy cserénél milyen alkatrészt választunk.

A szoknyák és gombok cseréje a legtöbb autótípus esetén elég egyszerű és gyors. Megkönnyíti a műveletet, ha a gyártó minden szükséges kiegészítőt vagy elemet mellékel a termékhez. A spanyol STC rendkívül széles kínálatában szinte bármilyen autótípushoz megtalálhatók a különböző váltógombok és váltószoknyák. Nem csupán a gyárival egyező, hanem attól eltérő megjelenésű, igényes és minőségi termékekből is válogathatunk. Utóbbiakkal egyedivé, különlegessé tehetjük autónk belterének megjelenését. Az STC váltógombok és váltószoknyák már raktárról, azonnal megvásárolhatók a Bárdi Autó magyarországi kirendeltségein és webáruházában!