Autós érdekességek, amiket csak kevesen vesznek észre

Egy autó tervezése óriási feladat, több ezer ember munkájának gyümölcse a végeredmény: épp ezért hajlamosak vagyunk arra gondolni, hogy az apró, bolondos ötletek nem hagyhatják el a tervezőasztalt. Szerencsére ez távolról sincs így, sokszor még a prémium márkák is elrejtenek egy-egy érdekes, szeretni való érdekességet a végleges modellben. Mostani írásunkban 6 ilyen érdekes részletet mutatunk be:

Jeep Renegade – Pók

A Jeep Renegade már önmagában is egy különc, megosztó autó: van, aki imádja, más el sem tudja képzelni, mi értelme egy összenyomott Jeep-pel járni. A cseppet sem átlagos forma fényében nem meglepő, hogy a tervezők sem akarták túl komolyan venni munkájukat, ezért számtalan, apró érdekességet elrejtettek az autón. Az egyik legaranyosabb a tanksapkánál található, hiszen a fedelet felnyitva egy pók “Ciao Baby” felkiáltással üdvözöl minket.

chiao.jpg

De a sort még folytathatjuk, hiszen a  szélvédőn egy klasszikus, Willys Jeep kapaszkodik fel, a tetőn pedig egy marmonkanna elevenedik meg. Ráadásul a mindenki számára jellegzetes  Jeep hűtőrács több, mint egy tucat elemen köszön vissza: a lámpákban, a tükörborításon (ahogyan azt borítóképünkön is láthatod) és még a hangszórórácson is találkozhatunk vele.

Tesla Model X – tánc

A Tesla hajlamos időről időre különleges funkciókat építeni modelljeibe. Kétségtelenül a márka egyik legismertebb érdekességét a Model X-ben találjuk meg: egy titkos menüből aktiválva ugyanis az autó táncolni kezd. Ráadásul nemcsak a hátsó ajtóit és a tükröket mozgatja, de közben fény- és hangjátékkal is szórakoztatja a nézelődőket.

Volkswagen ID. 3 –  gázpedál

Gyakran vádolják azzal az elektromos autókat, hogy nem igazi autók és a gázpedál illetve a fék is csak annyi, mintha a távirányítón megnyomnánk a Play vagy a Pause gombot. Nos, a Volkswagen kikacsintásul ennek szellemében készítette el az ID.3 két pedálját is: mi tagadás, szerintünk zseniális ötlet!

7p2s3fjpcml31.jpg

Opel típusok – Eldugott cápa

Kevesen tudják, de a 2000-es évek közepe óta minden Opelben elrejtettek egy cápát: elsőként a D Corsában találkozhattunk a műanyagból kiöntött ragadozóval, amely azóta is visszatér az újabb típusokon. Általában a kesztyűtartó zsanérjain helyezik el, de egyes típusokban a váltó előtti tárolórekeszből néz vissza ránk.

opel-corsa-shark-attack-291021.jpg

Jaguar E-Pace – jaguárok

Ritkaság, hogy a Jaguar különféle érdekességeket rejt el autóin, de az E-Pace fejlesztésekor kivételt tettek: a szemfülesek felfedezhetik, hogy a szélvédő tövében két jaguár őrzi a rendet, az állatok pedig az ülés oldalába varrt bilétán is megjelennek.

r1e3mjhjkrtop8g4il1z.jpg

Mini – klímapanel

A BMW által újjáélesztett Mini óriási sikertörténet lett: az elmúlt években több millió példány talált belőlük gazdára – de ez persze nem is a különleges technikának, semmint a messziről felismerhető formatervnek köszönhető. Ha már formaterv: a 2001-ben piacra dobott modell digitális klímával szerelt kivitelénél egy apró érdekességre lehetünk figyelmesek. Ha ugyanis jobban megnézzük a klímapanelt, a Mini logója elevenedik meg. Ügyes!

5cd47ebd021b4c51cf141f45.jpeg