6 kiváló autós alkalmazás

Ha már ott van velünk, érdemes is használni: szerencsére ezt a fejlesztők is tudják, ezért rengeteg autós alkalmazás készült az okostelefonokra. Most 6 olyat választottam ki, amelyet szerintem mindenkinek érdemes használnia, hiszen nemcsak gyorsak, de egyszerűen kezelhetőek is:

1. Azért, hogy gyorsan odaérj: Waze

Az egyik legtöbbet használt autós alkalmazásom a Waze. Mindez nem véletlen, hiszen a valós idejű forgalmi adatokkal operáló alkalmazással rendkívül gyorsan eljuthatok Budapest egyik részéről a másikra úgy, hogy közben kikerülöm a dugókat. A felhasználók visszajelzését folyamatosan figyelő programban emellett rendkívül gyorsan megjelennek a különféle lezárások, terelések is, ami például a Google Maps-ről nem mindig mondható el. Mindez annak ellenére van így, hogy az izraeli fejlesztésű Waze néhány éve már a Google tulajdona! Volt, hogy reggel lezártak egy szakaszt, a Waze pedig már 10-kor kikerültettem velem! Tehát, ha gyorsan szeretnél autózni, telepítsd fel a Waze-t az Androidot vagy iOS-t futtató telefonodra és indulhatsz is!

2. Vegyél matricát, vagy parkolj egyszerűen: Simple

slider_ujsimple_png_1584656608.png

Az egy dolog, hogy gyorsan odaérsz valahova, de az sem hátrány, ha út közben vagy épp a parkolásod során nem büntetnek meg. Ennek megelőzésére kiváló alternatíva a Simple alkalmazás, amivel autópálya 10 vagy 30 napos, illetve éves E-matricát vásárolhatsz, illetve parkolni is tudsz, egyszerűen. Ez utóbbi esetén nincs más dolgod, mint érkezésedkor elindítani a parkolást és a program intézi a többit. Így nem kell az adott zóna telefonszámát keresni, SMS-t írni, ráadásul a telefonszámlád helyett a bankártyádról emeli le a pénzt. Üröm az örömben, hogy a kényelemnek ára van, méghozzá E-matrica vásárlásakor 150 forint, míg parkolások esetén 70 forintba kerül a Simple használata. Természetesen, akár androidos mobilt használsz, akár iPhone-od van, a Simple appját fel tudod telepíteni.

3. Ha baj van: Elsősegély

elsosegely.png

Sajnos előfordulnak balesetek. Akár te is részese vagy, akár mással történik, jó, ha tudod mit kell tenni. Ha nem is épp a baleset pillanatában, de előtte azért szerintem nézd át az Elsősegély alkalmazást, hiszen ebben hasznos tanácsokat kaphatsz arra vonatkozóan, hogy mikor mit kell tenni. Persze, ha gond van és nincs kéznél semmi, a magyar nyelvű program azonnali tanácsokat ad, hogy hogyan végezz újjáélesztést vagy épp állíts el egy vérzést. Androidra itt, iOS-re pedig itt tudod letölteni.

4. Tudd, mennyit evett a verda: Spritmonitor

1115spritmonitor1.png

A világ egyik – ha nem A- legismertebb fogyasztás-beszámoló oldala a Spritmonitor.de. Az oldal népszerűségét az adja, hogy egyszerűen, néhány kattintással megnézhetjük, kinek mennyit eszik az autója, ráadásul mi is vezethetjük a saját naplónkat, ezzel informálva a többieket, hogy mennyire jól – vagy épp rosszul- használjuk az autót. A mobil alkalmazással ez a funkció a telefonunkba is beköltözik, hiszen az alkalmazással akár a tankolás után is rögzítheted az adott fogyasztási adataid, amelyeket aztán táblázatban és grafikonon is visszanézhetsz. A Spritmonitort Androidra itt, iOS-re pedig itt tudod letölteni.

5. Ha szeretnéd megismerni a környéket: Michelin Travel

michelin-travel-app.jpg

A francia abroncsgyártó nevéhez fűződő alkalmazás igencsak hasznos, ha az ember szeretné pontosan megismerni, hogy hová utazik, vagyis a helyi éttermek, nevezetességek és hivatalok adatairól is képet kapna. A mini idegenvezetőnek is tekinthető alkalmazással pillanatok alatt megnézheted, hogy mi hol van a környékeden, így akár külföldön, akár itthon vagy, gyorsan megtalálhatod amire szükséged van. Üröm az örömben, hogy a program nem beszél magyarul, viszont rendkívül kényelmesen és gyorsan használható.

Androidra és iOS-re is elérhető!

6. Érdekel, hogy mi szól a rádióban? Shazam

2017-05-12-11-22-56.jpg

Na jó, ez annyira azért nem autós alkalmazás, de én azért gyakran használtam már a kocsiban, a lámpánál állva. Ha épp valami jó muzsika megy a rádióban, az ember egy pillanat alatt “Shazamozik” egyet és a szoftver máris kiírja, hogy mit hallok éppen. Így nem kell utólag keresgélni és nyomatni a diumdisu-t….

A Shazam a lista többi tagjához hasonlóan Androidra és iOS-re is elérhető.