6 autós alkalmazás, amit érdemes letölteni a mobilodra!

Hol van a legközelebbi szerviz? Milyen zene szóljon az autóban? Ittam, hogy jutok haza a kocsimmal? – ha az előbbi három kérdésből egy már egyszer is felmerült benned, akkor olvasd el legújabb írásunkat, amelyben hat, az autósok számára hasznos mobil alkalmazást mutatunk be.

Találj szervizt a közeledben: GarVisor

Legyen szó akár egy furcsa, a motor felől érkező hangról vagy épp defektről, senki sem szereti, ha menet közben kellemetlenségek adódnak.  Épp ezért érdemes letölteni egy olyan alkalmazást, mint a GarVisor, amely gyors segítséget adhat a felmerülő problémára. A GarVisor egy ingyenes közösségi szervizkereső, amiben egyszerűen megtalálhatod azt a szervizt, ami segíteni tud neked: állítsd be, hogy gumicserére vinnéd a járgányt vagy autómentőt szeretnél és az alkalmazás máris megjeleníti az igényeidnek megfelelő, tőled 5, 10 vagy 20 kilométerre lévő szervizeket.

ba_magazin_2018_aprilis_garvisor.jpg

Ezekre bökve pedig elolvashatod, hogy a többiek hogyan vélekedtek az elvégzett munkáról, így biztosan jó helyre viheted az autód. Az alkalmazás SOS funkciójának köszönhetően pedig vész esetén egy érintéssel előhívhatod az autómentéssel foglalkozó vállalkozások listáját is. Az alkalmazás regisztráció nélkül is használható, de ezt érdemes megtenni, hiszen ezután értékeléseket is leadhatsz, így egy-egy javítás eredményét másokkal is megoszthatod.

Ne ülj részegen a volán mögé: Sofőrhívó

Mindenki tudja, hogy a vezetés és az alkohol nem jó barátok, épp ezért senkinek sem ajánljuk, hogy a húsvéti hétvégén alkoholmámorosan üljön a volán mögé. Ha viszont nem tudod nélkülözni féltett járgányod és taxiba sem ülnél, akkor feltétlenül töltsd le a Sofőrhívó névre keresztelt alkalmazást.

heineken_soforhivo_asu-970x628.png

A magyar fejlesztésű program nevéhez méltóan egy sofőrszolgálati applikáció, amely Budapesten és környékén működik. Az iOS-re és Androidra is elérhető szolgáltatásban megadhatod, hogy mikor és hova kéred a sofőrt, majd ezután több sofőrszolgálat árajánlata közül választhatsz. Láthatod többek között, hogy az adott cég mennyiért vinne téged haza, illetve azt is – azonnali rendelés esetén -, hogy várhatóan mikor érkeznek.

Az alkalmazás letölthető iOS-re és Androidra.

Ha nem akarsz a saját autóddal utazni: Greengo

Magyarország első e-carsharing szolgáltatása 2016-ban valósággal berobbant a piacra, így még azok is megismerték a GreenGo nevét, akik életükben nem béreltek autót. Az elmúlt másfél évben nem csökkent a GreenGo iránti érdeklődés, továbbra is sokan veszik igénybe a szolgáltatást. Ennek  használata szerződéskötéshez kötött, a díja pedig 4900 forint, ami később levezethető.

cars.png

Ha a Greengo csapata aktiválta a regisztrációd, máris megkezdheted a szolgáltatás használatát. A GreenGo havidíja 990 forint, amennyiben pedig igénybe vennéd a szolgáltatást, úgy egy jármű bérlési díja percenként 65 forint, ha várakozol, akkor ugyanennyi időre 15 forintot számolnak fel. Az árakról további információt ide kattintva tudhatsz meg. A mobil alkalmazásban egyszerűen követheted az elérhető autókat, illetve, ha kiválasztottad a szimpatikus járgányt (amely minden esetben egy elektromos, Volkswagen e-UP), akkor a telefonoddal ki is nyithatod és megkezdheted a használatát.

Az alkalmazás letölthető iOS-re és Androidra.

Navigálj adatkapcsolat nélkül: Google Maps

A korábbi, autós alkalmazásokat bemutató cikkben már szó volt a Waze-ről, a közösségi navigációról. Akkor többen megjegyezték, hogy számukra nem megfelelő a program, mivel folyamatos adatkapcsolatot igényel. A Google Maps ebben tud segíteni, a kaliforniai vállalat applikációja ugyanis lehetőséget kínál, hogy lementsd egy adott terület térképét, így azon a szakaszon mobilinternet-kapcsolat nélkül használhatod a programot.

google-maps-mobile-smartphone-ss-1920-800x450.jpg

Azt azért tudni kell, hogy egy-egy ilyen térképrészlet akár 500 MB helyet is elfoglalhat, tehát csak akkor hagyd meg, ha szükséged van rá.A Google Maps további előnye az offline használati lehetőség mellett, hogy immáron képes a parkolóhely mentésére is, vagyis navigáció után megjegyzi az érkezési pontot, így később egyszerűen visszatalálhatsz a gépsárkányhoz.

Az alkalmazás letölthető iOS-re és Androidra.

Itt állj meg tankolni: MOL kútkereső

Bizonyára veled is előfordult már, hogy siettél valahova és kicentizted a tankolást. Nos, ha az embernek szerencséje van, semmi gond nem történik és simán begurul egy kútoszlophoz, de Muprhy él és élni fog, vagyis simán megtörténhet, hogy egyszer csak az összes benzinkút “eltűnik” a környékedről.

kutkereso_neo54.jpg

Ebben segít a MOL kútkereső, ami a magyar benzinkút-hálózat tagjait mutatja neked a térképen és segít abban, hogy gyorsan eljuss az adott helyre. Emellett, a beépített kalkulátornak hála azt is kiszámolhatod, az autód átlagfogyasztásával várhatóan milyen messzire jutsz el. Ráadásul azt is megnézheted, milyen üzemanyag-típusok érhetők el az adott kúton, illetve milyen egyéb szolgáltatásokban tudnak segíteni az ott dolgozók.

Az alkalmazás letölthető iOS-re és Androidra.

Szóljon a kedvenced az autóban: Spotify

Unod, hogy mindig ugyanazok a dalok szólnak? Akkor töltsd le a Spotify-t, amivel egyszerűen, a saját ízlésednek megfelelő lejátszási listát állíthatod össze, így mindig az szólhat az autóban, amit szeretnél. A Spotify-on több millió dal közül választhatsz, belehallgathatsz izgalmas lejátszási listákba és persze sajátot is készíthetsz.

spotify-will-make-you-pay-for-music-by-destroying-its-free-plan-image-cultofandroidcomwp-contentuploads201404spotify-new-iphone-780x520.jpg

Ráadásul, ha előfizetsz a Prémium-opcióra, akkor le is mentheted a zenéket, így mobilinternet használatára sincs szükség. Amennyiben pedig új kocsid van, ami támogatja az Apple CarPlay-t, vagy az Android Autót, akkor a Spotify a fedélzeti képernyőn is megjelenhet és a jármű nagyméretű képernyőjén lépkedhetsz a számok közül, illetve választhatod ki a hangulatodhoz illő lejátszási listát.

Az alkalmazás letölthető iOS-re és Androidra.

Még több autós mobil alkalmazást próbálnál ki? Olvasd el korábbi írásunkat! 

Esetleg másról olvasnál?

50 éves az autó, ami megmentette a BMW-t a csődtől

3 millióért középkategóriás autót: 5 jó típus

A legvagányabb veteránautók