5 menő autós játék

Mindjárt itt a húsvét, ennek kapcsán pedig úgy gondoltuk, ideje néhány ötletet adnunk arra vonatkozóan, milyen konzolos/PC-s játékot vásároljunk benzinvérű rokonunknak vagy párunknak. Az alábbi cikkben 5 olyan autós játékot mutatunk be, amelyeket mi is szeretünk és bátran ajánlunk másoknak is:

Gran Turismo Sport

Elérhető: Playstation 4

Aki játszott már valaha a Gran Turismo sorozat egyik részével, az már a borítót nézegetve sejti mi vár rá: lenyűgözően kidolgozott autók és pályák, rengeteg órányi szórakozásba csomagolva. Ez hibátlanul teljesül is a GT Sportban is, amely a Gran Turismo sorozat 7. főjátéka. 160 autó és 17 pálya (pontosabban ezek 40 féle változata) szerepel a játékban, versenyezhetsz a Nürburgringen vagy épp a suzukai, illetve az interlagosi pályán is, ha épp úgy tartja kedved.

Az autók között a Bugatti Veyron, az Aston Martin One-77, Ferrari LaFerrari is ott van, csak, hogy néhányat említsünk. A Gran Turismo egy igazi klasszikus, akinek Playstation-je van és rajong az autókért, mindenképpen érdemes kipróbálnia!

Forza Horizon 4

Elérhető: Xbox One, PC

Ami a Playstation-rajongóknak a Gran Turismo, az az Xbox szerelmeseinek a Forza. 2005 óta színesíti az autós játékok piacát, napjainkban pedig egy igazán színes, gyakorlatilag minden igényt kielégítő autós címként várja a játékosokat.

De mi is a Forza Horizon 4 különlegessége? Az első és legfontosabb, hogy egy nyílt világban győzhetjük le ellenfeleinket, rengeteg féle autó közül választhatunk és igazán sokféle versenytípus között találhatjuk meg a nekünk tetszőt. Ez a játék a Gran Turismotól ellentően nem annyira a szimulációra, hanem a puszta szórakozásra és játékélményre gyúr, ezt pedig maradéktalanul tudja.

F1 2018

Elérhető: Playstation 4, Xbox One, PC

Aki szereti a Forma 1-et, nem mehet el szó nélkül az F1 2018 nélkül. A Codemasters által fejlesztett cím minden ponton javult elődjéhez képest, a leglátványosabb újítást azonban mégsem a játéknak, hanem a valóságnak köszönhetjük: ez az első F1 játék, amiben megjelent a halo névre keresztelt fejvédő. Jó hír, hogy a fejlesztők gondoltak azokra, akit zavar, így kikapcsolható, de tény, hogy a valósághű élményt nagyban elősegíti.

Ezen túl még valósághűbb karriermód, még tökéletesebben kidolgozott versenypályák és az eddigieknél intelligensebb gépi ellenfelek várnak ránk a játékban.

Dirt Rally 2.0

Elérhető: Playstation 4, Xbox One, PC

Ha a Forma 1 embert próbáló versenysorozat, akkor a rally még inkább: elképesztő sebességgel csapatunk olyan pályákon, ahol egy átlagos autó percek alatt darabjaira hullana, mindeközben pedig próbálunk figyelni a navigátor által elmondott utasításokra.

Nos, otthonunk melegében ha csak kicsit is, de beleélhetjük magunkat egy ilyen verseny izgalmaiba. A lenyűgöző grafika és a precízen kidolgozott fizikának köszönhetően átélhetjük, ahogy egyik pillanatról a másikra megváltozik az időjárás és ezáltal autónk viselkedése is drámaian átalakul.

Project Cars 2

Elérhető: Playstation 4, Xbox One, PC

4 évvel ezelőtt, 2015-ben jelent meg a Project Cars, amely egy olyan, elképesztő minőségű játék, amelyet bátran ajánlhatunk mindenkinek.

Ennek a folytatása a 2017-es Project Cars 2, amely több ponton javítja elődje hibáit: már a PC-sek is precízebben irányíthatják az autókat a billentyűzet segítségével, a játékmenetet nem zavarják meg akadások és  még több, szemkápráztató autócsoda vár bennünket.