5 meghökkentő nyújtott limuzin

Hosszú évekig szinte kizárólag az amerikai filmekben találkozhattunk az extrém hosszúra megnyújtott limókkal, ám az elmúlt évek során hazánkban is megjelentek ezek a cseppet sem átlagos járművek. Ahogy azonban az életben oly sok mindent, ezt is lehet fokozni: most mutatunk 5 olyan nyújtott limuzint, amelyek nem akármilyen járművekből születtek meg:

Ferrari 360 Modena limuzin

Alighanem az egyik, ha nem a leghosszabb Ferrarit sikerült megalkotni 2012-ben, amikor egy 2003-ban gyártott, kéziváltós 3560 Modena-t alakítottak át limuzinná. A hátul sirályszárnyas ajtókkal rendelkező sport-limóban szerencsére a maranellói gyár által is beépített 3,6 literes V8-as motor teljesít szolgálatot – ehhez nem volt értelme hozzányúlni. 

Belül amellett, hogy italbár is található, több tévé és egy teljesértékű hangfalrendszer is az utasok rendelkezésére áll. Az autó Ausztráliában található és tavaly 90 millió forintnyi dollárt kértek érte.

Boeing 727

Az ember első pillantásra azt gondolhatná, valamilyen elfuserált Photoshop-kreálmányról van szó, de a valóság nem ez: a képen látható Boeing limuzint tényleg megcsinálták! Az eredetileg a levegő meghódítására készült Boeing 727-24C-ről az átalakítás során levágták a szárnyakat és a farokrészt, majd a törzset egy Mercedes busz alvázára tették rá.

A jármű 2004-ben, Mexikóban épült, napjainkban az Egyesült Államokban található, egy ottani autókölcsönzőben lehet bérelni. Ahogy kívül, úgy belül is változtattak a Boeing kinézetén, a hagyományos ülések helyét nagy méretű kanapék vették át.

Tank Limo

Mivel az előbb már bemutattunk egy repülőt, jöjjön inkább egy eredendően szárazföldi jármű: itt a Tank Limo. Az igazán „visszafogott” és „ünnepi” hangulatú jármű két darab, eredetileg a brit hadsereg flottájába tartozó FV432 APC-ből készült, ezeket heggesztették össze.

Az így elkészült, a harckocsi piacán igazán tágasnak mondható járműben 10 utas is elfér, emellett van bent televízió és természetesen italozásra is lehetőséget kínálnak. Természetesen ez a járgány is bérelhető, előszeretettel használják legénybúcsúkon, esküvőkön és még szalagavatókon is.

Az Amerikai álom

Gyakorlatilag nincs olyan „őrült autós” lista, amelyről lemaradhatna a The American Dream, azaz Az Amerikai Álom névre keresztelt, 100 láb, azaz 30,5 méter hosszú limuzin. Nemcsak azért, mert ennyire hosszú autó sem előtte, sem utána nem készült, hanem azért olyan extrákkal is rendelkezett, amik ma is hihetetlennek számítanak. Ilyennek számít például, hogy a 26 kerekű óriás far-részében egy helikopter leszállót alakítottak ki: ráadásul arra is lehetőség volt, hogy mindezt menet közben is megával vigye a limuzin.

Emellett, csak a megalománia kedvéért beépítettek egy jakuzzit, vízágyat, több tévét és persze rengeteg ülőhelyet, hogy a partisereg minden tagjának legyen helye. A limó olyannyira megalomán lett, hogy 1999-ben még a Guinness Rekordok Szövetsége is elismerte, így hivatalosan is a világ leghosszabb autójának nevezhetik készítői. Sajnos a járgány sorsa a 2000-es években nem alakult túl jól, lepusztult, ám az elmúlt időszakban elkezdték feltámasztani, várhatóan még 1-2-év és újra talpra áll.

Harley limó

Nemcsak autókból vagy épp harckocsikból, de motorkerékpárokból is készült már limuzin. Jó példa erre az alábbi képeken látható Harley-Davidson, amely klasszikus kétkerekűként kezdte karrierjét, hogy aztán idővel egy autó hátsó traktusát építsék hozzá.

A 2012-ben megvalósult projekt részeként az eredetileg legfeljebb kétszemélyes Harley 8 utas szállítására is képessé vált, ehhez azonban szükség volt néhány módosításra. A Harley eredeti erőforrását felváltotta egy 5,7 literes, 350 lóerős Chevy V8-as, amivel azért biztosan odébb lehet állni, még akkor is, ha maximális kapacitással használják a járművet. Természetesen nem maradhatott ki a limuzin hátsó traktusából az LCD tévé, a bár és a többhangszórós hangrendszer sem, a légkondicionálóról már nem is beszélve.