5 meghökkentő celebverda

Az igazán híres, befutott sztárokat aligha lehet azzal megvádolni, hogy visszafogott életet élnek: hihetetlen villák, elképesztő nyaralások vagy akár luxusautók jellemzik azok életét, akik a világon tényleg bekerültek a legismertebbek közé. Most 5 olyan hírességet választottunk ki, akik meghökkentő autóválasztásukkal is felhívták magukra a figyelmet:

50 Cent és a sugárhajtású gépekre hajazó verda

Ha van rapper, akit nem kell bemutatni a 2000-es évekből, akkor az 50 Cent, polgári nevén Curtis James Jackson III. Emberünk imádja a sugárhajtású repülőgépeket, így nem olyan meglepő, hogy amikor lehetősége nyílt saját autót terveztetni, egy ilyen stílusú gépjárművet kért. A kaliforniai Parker Brothers csapata pedig meg is csinálta: a mindössze egy évadot megélt Dream Machines című autóépítős sorozat első két részében a nulláról építették meg a járgányt.

A cél az volt, hogy a rapper minden elképzelését belesűrítsék az autóba, így a végeredmény elég megdöbbentő lett – olyannyira, hogy még maga 50 Cent is extrémnek nevezte az autót. Sajnos a kocsi pontos specifikációi, így a motor típusa, teljesítménye sem ismert, így maximum remélni tudjuk, hogy legalább részben annyira jól megy, amennyire megdöbbentően kinéz.

Will.i.am 900 ezer dolláros egyedi járgánya

A fenti képet elnézve alighanem csak kevesen gondolnánk, hogy ez az autó eredetileg egy Volkswagen Bogárként kezdte karrierjét – pedig pontosan erről van szó. Will.i.am az itthon is népszerű Pimp My Ride műsorból ismert West Coast Customs csapatát bízta meg, hogy készítsenek számára egy saját autót, amelynek a stílusa hasonlít az 1990-es Dick Tracy című filmben látható sárga autómobiljára. Szerencsére a WCC csapata nem ment el túlságosan képregényes stílusba, így Will.i.am autója a vártnál is jobban sikerült.

Igaz ugyan, hogy az alap továbbra is egy 1958-as Bogár, de gyakorlatilag néhány karosszéria elemen túl nem sok maradt az eredeti autóból. A léghűtéses motor helyét egy kompresszoros LS3-as blokk vette át, kicserélték a komplett  belső teret és természetesen számtalan extrával is ellátták a járművet, így légkondi, HiFi és más, a klasszikus Volkswagenekben aligha megtalálható komfort is a felszereltség részévé vált. Mondjuk el is várható, ha figyelembe vesszük, hogy a járgány több mint 900 ezer dollárba, azaz 270 millió forintba került.

Deadmau5 és a macskás Ferrari

Joel Zimmerman, vagy ahogyan a legtöbben ismerik Deadmau5 több mint egy évtizede ott van a világ legnépszerűbb DJ-i között, így nem meglepő módon ő is megteheti, hogy menő autója legyen. Deadmau5 azonban nem akart gyökeresen átalakított járművet, megelégedett egy “mezei” Ferrarival is, igaz azért ő sem hagyta teljesen gyári állapotban.

A Nyan Cat-mém  ugyanis annyira megihlette, hogy egész egyszerűen macskás fóliával vonatta be az autót és az ágaskodó lovak helyét is macskás emblémák vették át. A “Purarri”-nak nevezett autó ugyanakkor alaposan kivágta a biztosítékot a Ferrarinál, így arra kötelezték a DJ-t, hogy távolítsa el az autón lévő, nem gyári emblémákat. A Purrari karrierje így véget ért, Zimmerman eltávolította a logók mellett az autó összes fóliáját is, így egy hagyományos 458 Italiaként talált új gazdára.

George Clooney fura elektromos autója

Ugyan George Clooney a világ egyik legjobban fizetett színésze, ezáltal gyakorlatilag bármit meg tud magának venni, azért az ő autós múltjában is vannak olyan darabok, amelyeket nehezen tudunk hova tenni. 2005-ben a Commuter Cars névre keresztelt startup úgy gondolta, megreformálja az autós közlekedést a Tango T600 névre keresztelt, alig 1 méter széles autójával. Az elektromos járgány 0-ról 100-ra alig 4 másodperc alatt gyorsult és a végsebessége elérhette a 240 km/h-t, igaz nem sokan merték ezt kipróbálni. Ráadásul ennek a furcsaságnak az ára sem volt olcsó, 121 ezer dollárt kértek érte. Ez mai értéken 50 millió forint körüli összeg. Clooney mégis hitt benne, az első darabot ő vásárolta meg, igaz azóta nem nagyon hallani arról, hogy közlekedne a járművel.

T-Pain és a halottaskocsi

T-Pain-t sem kell félteni, ha meghökkentő dolgokról van szó. Mi sem mutatja ezt jobban, mint a tény, hogy a rapper 2008-ban egy halottaskocsival bővítette már akkoriban is igen érdekes autóflottáját.

A 91-es Cadillac halottaskocsi természetesen nem maradt érintetlen, narancs-kék fényezést kapott, hátulra pedig került egy üvegszálas, az autóhoz illeszkedő koporsó is. Azért, hogy az utolsó úton is jó legyen a zene, a halottaskocsit még profi hangfal szettel és tévével is ellátták.