2021 legszebb autói, amiket meg is lehet vásárolni

Rengeteg különböző ember él a világon. Szerencsére jó, hogy mások vagyunk, hogy más mindenkinek az érdeklődési köre, nem utolsósorban pedig mindenkinek más tetszik. Így van ez egy ruhánál, egy lakásnál, egy óránál, egy telefonnál, vagy éppen egy autónál. Valakinek az a fontos, hogy piros legyen, másoknak pedig az erőben rejlik minden, amit keres. Az autóipar talán a 70-80-as években élte a virágkorát, de az 50-60-as években is voltak hihetetlen próbálkozások, akkoriban még tényleg mindenki próbált egyedi, különleges, néha futurisztikus formatervet megálmodni. Manapság talán kevésbé különbözik egymástól a mérnökök fantáziája, mégis találunk rengeteg olyan modellt, amiknek már a fotójától is csorog a nyálunk. A mostani cikkben tíz olyan példányt szedtünk össze, amelyek 2021-ben kaphatók, és amelyek annyira gyönyörűre sikerültek, hogy a dizájnereken már tuti nem múlik a nagyobb volumenű eladás, maximum a vásárlók pénztárcáján, hiszen ezek a négykerekűek finoman szólva sem az átlagemberek pénztárcájához lettek igazítva. Ahogy mondani szokás, a szépséget bizony néha meg kell fizetni.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

alfa_romeo_giulia

Ugyan a megváltoztatott, immár a régi pajzs emblémát minimalistább stílusban előadó Alfa Romeót nem mindenki szereti, sokan csak a várható szervizelések számát, vagy megbízhatatlanságot látnak az olaszok modelljeiben. Pedig utóbbin nagyon sokat javított a márka a 2000-es évek elején, nem kis előrelépéseket elérve a következő két évtizedben. De most a megbízhatóság huszadrangú dolog, hiszen az elvitathatatlan, hogy egy Alfában ott rejtőzik a lélek, a sportos szív. És ha valami az utóbbi időben külsőleg jól sikerült, akkor a Giulia, ami mindenképpen beleillik a képbe. Fantasztikus körültekintéssel lettek megrajzolva a részletek, a Quadrifoglio pedig egyedi lökhárítókkal, különleges felnikkel, aerodinamikailag meghatározó oldalsó és hátsó spoilereket is kapott, hogy a sofőr ne csak a külsőben gyönyörködhessen, hanem a vezetési élményt is megkapja, ha beleül.

Audi RS6 Avant/RS7

audi_rs6_avant_rs7

Habár manapság a szigorú károsanyag kibocsátási normák betartása miatti downsizing elkerülhetetlen, azért vannak még olyan motorok, amiknek duruzsolásának hallatán megdobban az ember szíve. Az Audi a V8-as erőforrással megtámogatott RS6 Avant/RS7 párosa is ilyen. Ezek a modellek a normál hétköznapi társaikhoz képest olyanok, mint amik szteroidot szedtek, szélesebb sárvédők, alacsonyabb hasmagasság, állítható futómű, ezek mind-mind egyedi megjelenést kölcsönöznek. Az RS7 ráadásul az elegancia mellett a sportosságot is sugallja magából, a családiasabb sportkombi RS6 Avant mellett egy igazi dög, ami áramvonalasabb sziluetteket vonultat fel.

Aston Martin DBS Superleggera

aston_martin_dbs_superleggera

Ha van olyan gyártó, ami már többször megmutatta, hogyan lehet gyönyörű autókat készíteni, akkor az az Aston Martin. Már a James Bond filmekben sem használták véletlenül a különféle típusokat, a DBS Superleggera viszont tényleg mindent megmutat a vállalat új dizájnnyelvéről. Habár az autó alapját a DB11 képezi, a tetőn kívül minden eleme egyedi. A bálnaszájra hasonlító hűtőrács ugyan elég méretes, de mégsem visszataszító, egy kicsit olyan, mintha ásítana az autó, ezzel is utalva a régebbi modellekre, miközben a négyzetes hátsó, a rövid elülső túlnyúlás és a széles sárvédők megadják a mai kor elvárásai szerinti frissességet.

Bentley Flying Spur

bentley_flying_spur

A Bentley-nél sem kell a szomszédba rohangálni az újabbnál újabb ötletekért. A Flying Spur tekintélyes külseje és rendkívül impozáns beltere olyan kényelmi szolgáltatásokat is rejteget, amik még az Air Force One fedélzetén sem érhetők el. A Spur legfrissebb kiadása sokkal atletikusabb, mint elődei, a meglehetősen markáns, szögletes élek pedig egyszerűen öntik magukból az eleganciát és a luxust. A külsőben tetten érhető fantázia ráadásul belül sem fogyott el, minden apró részletre figyeltek a formatervezők, úgy mint az eredeti fa kárpitozás, vajpuha bőr. Igazából a királyok nem élnek úgy, mint ahogy az utastérben érezheti magát az ember.

Bugatti Chiron

bugatti_chiron

A Bugattit aligha kell bárkinek bemutatni, az autózás szerelmesei viszont a Veyron külsejétől nem voltak elragadtatva, a rekordgyors sebessége láttán már annál inkább. A tagadhatatlanul megosztó, ezáltal nem feltétlenül vonzó modell tehát nem mindenkinek jött be, utódja, a Chiron viszont sokkal jobban megemeli mindenkinek a pulzusát. A kialakítás agresszívebb lett, nagyobbak lettek a légbeömlők és a szellőzőnyílások, az egész autó hátulja olyan, mint egy háló, amelynek réseibe lámpákat építettek. Az autó mindkét oldalán a C-vonal uralkodik, ez az ív pedig a karosszériát két külön részre osztja, ami a kétárnyalatú fényezésnek köszönhetően még dominánsabb lett. Céltudatos és drámai, különösen a Pur Sport lett esetén.

Ford GT

ford_gt

Mennyi számítógépes játék és mennyi valós verseny ikonikus példánya volt a Ford GT, aminek 2020-ban mutatkozott be a legújabb verziója. És bár azt mondják, hogy a jót nem kell megjavítani, a Ford mégis vállalkozott arra, hogy a hihetetlenül sikeres szépségéről lehúzzon még egy rókabőrt. És milyen jól tette. Nyilván nem az utcára való ez az autó, de bárhol vonzani fogja a tekintetet. A szűkülő csípő, a szélesedő fenék a tökéletes női testet idézi, az alacsony építés pedig jól mutatja, hogy bizony a legsimább aszfaltokon és nagy tempónál érzi jól magát ez a gyönyörűség.

Königsegg Gemera

konigsegg_gemera

A vadászgépekkel azonos anyagokat használó Gemera a márka első olyan hiperautója, aminek hibrid hajtása összesen 1677 lóerős teljesítményre képes. A listára nem az őrületes motorikus képességei és a hihetetlen nyomatéka miatt került fel, hanem az egzotikus „testalkata” miatt. A Gemera ugyanis a hullámzó vonalakkal, az integrált kipufogóelemekkel, a vicsorító hűtőráccsal a sci-fi filmeket idézi. Nem szabad szó nélkül elmenni a szélvédő üvegének pilótafülkére hasonlító kialakítása mellett, plusz nyilván a különböző kijelzők, az egyedire rajzolt ajtók, a fantasztikus csíklámpák mind-mind olyan csomagot adnak a sofőr kezébe, amit más vállalattól nem igazán kaphat meg.

Porsche Taycan

porsche_taycan

Ha már a 2020-as években járunk, a listára fel kellett kerülnie egy elektromos autónak is. A legdögösebbre pedig úgy gondoljunk, hogy a Taycan sikerült, ami a Panamerához hasonlóan négyajtós, igazából egy 911-eshez hasonlít leginkább, amit egy kicsit megnyújtottak. A Taycan a Mission E koncepció alapján készült, a sima ívek, az alacsony felépítés és a szélesített középső és hátsó rész áramvonalassá és sportossá teszi, nem beszélve a hátul összekötött lámpákról, vagy éppen a tipikusan porschés vonalakról.

Mercedes-Benz S-osztály

mercedes_benz_s_osztaly

A történelméhez híven az új S-osztályú sedan is letisztult és finom maradt, de a stílusjegyek még hangsúlyosabban meghatározzák a modell származását. A régmúltra utalva, az egyediséget megtartva lett az új változat a technológia csúcsa. Kívülről persze azonnal feltűnik a frissesség, az atletikusság, mintha minden olyan elemet leradíroztak volna a tervezővászonról, amik rontották volna az összképet. Erősebb kontúrokat rajzoltak, határozottabb íveket kapott az autó, ezek a tervezési finomságok pedig végigfutnak a motorháztetőn és a karosszéria különböző elemein is. Belül jön egy újabb tűzijáték, az átalakulás tényleg figyelemreméltó, hiszen a kormány már szinte magában foglalja a fedélzeti rendszert, a bőr és a fa borítás között pedig fantasztikus minőségű kijelzők sora bújik meg, nem beszélve arról a technológiáról, ami most is szinte űrtechnikának tűnik az autóiparon belül.

Mazda 3

mazda_3

Az előbbi modellek után alighanem kikeredik most mindenkinek a szeme, hogyan kerülhetett fel a listára a Mazda 3. Pedig a Kodo formanyelv kiemeli a mezőnyből, az övvonal határozott húzása, a karakteres ívek pont úgy törik meg a fényt, mintha többárnyalatú lenne a fényezés. A legmeghatározóbbnak egyértelműen az autó eleje számít: a cápára hasonlító orr kerekded fenékben ér véget, és ha profilból nézünk rá az autóra, akkor bizony kijön itt is a C-alak, akárcsak a Chiron esetén, csak ezt többen fogják látni, hiszen a többieknél jóval elérhetőbb árú négykerekűről van szó.

Ahogy tehát fent olvasható, hiába gondolhatjuk, hogy az évtizedekkel ezelőtti formaterv volt a hőskor, azért manapság is legördülnek olyan autók a gyártósorokról, amelyeket hosszú perceken keresztül nézhetünk, egyszerűen megunhatatlanok. Ha pedig már mégis eleget csodáltuk a fotókat, akkor mindenki tegye fel magának a kérdést, hogy milyen modelleket rakna még fel a listára, vagy hogy az említettek közül melyik lenne a kedvence. Segítsünk? Íme még néhány, amiket nem részleteztünk, de azért nyerő a stílusuk.

Porsche 911 Carrera S

porsche_911_carrera_s

Polestar 1

polestar_1

Lexus LC

lexus_c
Ezek is érdekelhetnek még:

5 IZGALMAS TÉNY A VILÁG LEGDRÁGÁBB GYORSHAJTÁSÁTÓL A LEGNÉPSZERŰBB AUTÓIG!

5 MEGLEPŐ ÉRDEKESSÉG AZ AUTÓZÁS VILÁGÁBÓL

5 MEGHÖKKENTŐ CELEBVERDA