10 autóalkatrészből készült menő dolog

A leggyakrabban, ha egy autó életútja véget ér, alkatrészei több másik, még használatban lévő autóba kerülnek át. Azonban egy kis kreativitással akár teljesen más formában is újrahasznosíthatóak az autókból kiszedett alkatrészek. Most mutatunk 10 menő ötletet: 

Gumiabroncsból asztal

Igaz, kellett hozzá fém is, de tény, hogy az asztallap felületét egy, előző életében még az autó kerekét díszítő gumiabroncs adja. 

Gyújtógyertyákból kulcstartó

Ki gondolta volna, hogy egy gyújtógyertya ennyi mindenre jó lehet: nemcsak az üzemanyag begyújtásában tud segíteni, de akár a kulcsaid megfelelő rögzítésében is számíthatsz rá. 

Dugattyúból virágtartó

Amíg a kulcstartó vagy épp az asztal egyértelműen hasznos lehet egy átlagember számára, addig a dugattyúból készült virágtartó inkább afféle stílusos dekoráció, mintsem egy, a mindennapokban használt termék. Ettől függetlenül azért minden autóbolond otthonában el tudnánk képzelni egy ilyet!

Motorblokkból italtartó

Akár dekorációnak, akár egy buliban hasznos kiegészítőnek is megállja a helyét a képeken is látható, BMW M10 motorblokkból készült italtartó: a négyhengeres, egykoron egy bajor szedánban szolgálatot teljesítő blokk most piás üvegek tárolásában teljesedik ki. Hiába, van élet a halál után. 

Főtengelyből lámpa

Előző életében fontos feladata volt: ez a főtengely ugyanis a motor alternáló mozgását alakította forgómozgássá. Most megpihent és egyszerű lámpatalpként éledt újjá. Az biztos, hogy esetünkben nemcsak a kibocsátott fény, de maga a lámpa sem marad észrevétlen. 

Rugóból papírrendszerező

Legyen szó akár újságok, levelek vagy épp dokumentumok rendszerezéséről, egy papírrendező mindig jól jön. Akinek pedig benzin csörgedezik az ereiben, dönthet úgy is, hogy a szelektálást egy rugóra bízza. 

Felniből tömlőtartó

Előfordulhat, hogy egy felnit már nem éri meg javítani – ez azonban nem jelenti azt, hogy feltétlenül ki kellene dobni. Ahogyan a fenti képen is látszik, van aki tömlőtartót csinál belőle! 

Motorháztetőből fejvég

Különösen hosszú motorháztetők esetén lehet jó ötlet, ha az ember nem kidobja, hanem egy kis tuningolás után megtartja, majd akár az ágya mögé teszi az egykoron a motor védő alkatrészt. Persze ez csak akkor üt igazán nagyot, ha szép formája van a motorháztetőnek, egyszerűbb kialakítású esetén lehet, hogy érdemesebb inkább értékesíteni, hiszen az nem mutat olyan jól.

Tartóbakból kisszék

Akár egy feleslegessé vált tartóbakot is újrahasznosíthatsz: ha már nem elegendő a teherbírása, vagy egyszerűen újat vettél, a régiből akár kisszéket is készíthetsz a gyermeked számára. 

Kilincsből vagy ablakemelőből ajtónyitó fogantyú

Főleg a régi, még valódi fém kilincseket vagy kurblit használó autók alkatrészeit érdemes ilyen célra felhasználni. Ezek általában egyszerűen leszedhetők és egy kis ápolás után akár hosszú évekig jól mutatnak majd egy szekrény előlapján.